skip to Main Content
IMG 20170905 WA0006a

Revisie Windturbines

Veel windturbine-eigenaren in Nederland vragen zich af hoe verder te gaan met hun windturbine in de toekomst. Steeds vaker zien we dat eigenaren geen mogelijkheid meer hebben om op te schalen in een groter park.

Het kan daarnaast erg lastig zijn om een grotere molen op een bestaande locatie te krijgen. Met “nieuwe turbines” van lagere vermogens (Lager dan 1MW), is het erg lastig om de kosten (met behoorlijke risico’s) terug te verdienen. HST Energy speelt hierop in door met eigenaren te kijken naar de huidige conditie / leeftijd van de windturbine en het toekomst perspectief.  Heel vaak kunnen we concluderen dat voor turbines van 400kw en hoger, een investering voor complete revisie zeer goed uit kan en zeker ook een leuk rendement op kan leveren. Hier spelen we dan ook op in en hebben intussen bij enkele turbines een complete revisie uitgevoerd. Indien revisie een goed alternatief is in uw situatie, kan de gehele revisie gefinancierd worden met lage rente, om zodoende het rendement en dus uw verdiensten zo hoog mogelijk te houden. Het verbaast windturbine-eigenaren vaak hoe snel een revisie zich alweer terug kan verdienen, namelijk vaak al binnen 4 jaar.

Verzekeringstechnisch is het zeker niet onverstandig om na 10 jaar een revisie van uw driveline uit te voeren i.v.m. eventuele uitsluitingen van verzekeraar op machinebreuk van de driveline. In de 2e hands markt worden gereviseerde turbines vaak ook een stuk gemakkelijker verkocht en ligt de prijs ook hoger. In sommige situaties laten we de windmolen eerst aan het bedrijf leveren en wordt overige stroom via de bedrijfsaansluiting aan de energieleverancier verkocht. Dit bespaart een dure netaansluiting en dan hoeft men ook veel minder van de  “dure” stroom in te kopen. Hiermee kunnen we het rendement van uw verdienmodel enorm verhogen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in mogelijkheden, kunt u geheel vrijblijvend contact op nemen via 0511-431291, zodat wij uw specifieke geval samen met u kunnen beoordelen.

Back To Top